מציאות מדומה בתעשיית הקולנוע

טכנולוגיית המציאות הרבודה (AR) והמציאות המדומה (VR) מכה גלים בתעשיית הקולנוע, עם מספר סרטים ותוכניות טלוויזיה המשלבות אפקטים של AR בקווי העלילה שלהם. הטכנולוגיה אינה חיה רק בתור פילטר באינסטגרם אלא מתחילה מעולמות מציאות מדומה ועד דמויות אינטראקטיביות ותצוגות דיגיטליות, המציאות המדומה מעניקה רמה חדשה של איימרסיביות ואינטראקטיביות לחוויית הצפייה בסרט. בפוסט הזה, ניתן כמה דוגמאות של סרטים וסדרות שהשתמשו בXR כבסיס, כולל Ready Player One, Black Mirror: Bandersnatch ו-The Matrix. לבסוף נדון גם בשימוש בפילטרים לאינסטגרם, שהפכו לדרך פופולרית עבור משתמשים ומותגים להוסיף אלמנטים יצירתיים לתמונות ולסרטונים שלהם.  מהם ההבדלים בין מציאות רבודה למציאות מדומה

בקרוב נעלה עם מאמר שמספר איזה סרטים תוכלו לצפות בהם במציאות רבודה בקווסט שלכם, אבל בינתיים הנה מספר סרטים וסדרות שבהם נעשה שימוש במציאות מדומה ומציאות רבודה:

    1. שחקן מספר אחת (2018): סרט מדע בדיוני זה בבימויו של סטיבן ספילברג מציג עולם מציאות מדומה בשם OASIS, שבו משתמשים יכולים ליצור אינטראקציה זה עם זה ועם הסביבה באמצעות טכנולוגיית AR.
    2. מראה שחורה: בנדרסנאץ' (2018): הסרט האינטראקטיבי הזה מסדרת הטלוויזיה מראה שחורה מאפשר לצופה לעשות בחירות עבור הדמות הראשית, שהיא מתכנת שיוצר משחק וידאו באמצעות טכנולוגיית AR.
    3. המטריקס (1999): סרט מדע בדיוני זה מציג עולם מציאות מדומה בשם מטריקס, שנוצר באמצעות טכנולוגיית AR והגישה אליו מתבצעת באמצעות מכשיר הנקרא ממשק עצבי.
    4. לגו הסרט: בטמן (2017): סרט אנימציה זה כולל טכנולוגיית AR המאפשרת לבאטמן לסרוק ולנתח את העיר כדי לעזור לו להילחם בפשע.
    5. בלייד ראנר 2049 (2017): סרט מדע בדיוני זה כולל טכנולוגיית AR המשמשת דמויות לאינטראקציה עם אובייקטים וירטואליים ולהציג מידע.
    6. מוכן או לא (2019): סרט האימה הזה מציג דמות המשתמשת באוזניות AR כדי לתקשר עם רוח רפאים.
    7. עלילות מהלולאה (2020): סדרת הטלוויזיה המדע הבדיונית הזו מציגה דמות המשתמשת באוזניות AR כדי לתקשר עם עוזר וירטואלי ולתקשר עם אובייקטים וירטואליים.
    8. המנדלוריאן (2019): סדרת הטלוויזיה הזו של מלחמת הכוכבים כוללת טכנולוגיית AR המשמשת דמויות לאינטראקציה עם אובייקטים וירטואליים ולהציג מידע.
    9. דברים מוזרים (2016): סדרת הטלוויזיה המדע הבדיונית הזו מציגה דמות המשתמשת באוזניות AR כדי לתקשר עם עוזר וירטואלי ולתקשר עם אובייקטים וירטואליים.

פילטרים לאינסטגרם הפכו לוהטים מאוד בסושיאל מדיה, כאשר משתמשים ומותגים רבים משתמשים בהם כדי להוסיף אלמנטים מהנים ויצירתיים לתמונות ולסרטונים שלהם. הם מאפשרים למשתמשים להוסיף אפקטים דיגיטליים לתוכן שלהם, וליצור חוויה סוחפת ואינטראקטיבית יותר. כמה דוגמאות של פילטרים כוללות איפור וירטואלי, משחקים אינטראקטיביים, טרנספורמציות לפנים למודלים תלת מימדיים, שכבות דיגיטליות המוסיפות אלמנטים כמו חפצים או אנימציה לסביבת המשתמש.

מותגים משתמשים גם בפילטרים ככלי שיווקי להגברת המודעות למותג ומעורבותם עם העוקבים שלהם. על ידי הצעת פילטרים מיוחדים ויצירתיים, עסקים יכולים לבדל את עצמם מהמתחרים שלהם ולבנות קשר חזק יותר עם הלקוחות שלהם. ניתן להגיע לפילטרים דרך אפליקציית אינסטגרם וקל למשתמשים להחיל אותם על התוכן שלהם, מה שהופך אותם לדרך נוחה ויעילה לעסקים להרחיב את החשיפה שלהם בדרך מקורית.